Kotieläinkerhotoiminta aktiivista 50-luvulla

50-luvun alkupuolella kotieläinkerhot tulivat erittäin voimakkaasti mukaan toimintaan.  Kerholaisilla oli lampaita, siitos- ja lihotusvasikoita sekä kanoja. Joka vuonna oli oma nimikkoeläimensä. Kerholaiset olivat toiminnasta innoissaan ja huolehtivat eläinten hyvinvoinnista antaumuksella.

Vihannin maatalousnäyttelyssä vuonna 1952 oli maamme ensimmäinen kerhoeläinten oma osasto. Ainoa hankaluus  osastoa järjestettäessä oli, ettei kaikkia kerhoeläimiä saatu millään mahtumaan mukaan.

Vuonna 1950 neuvojan tehtävät aloitti Maria Virtanen, joka oli todennäköisesti koko maan ensimmäinen "motorisoitunut" kerhoneuvoja. Tähän aikaan nimittäin neuvojat kulkivat pääasiassa polkupyörällä, mutta Marialla oli moottoripyörä, jolla hän tavoitti hyvin pitäjän jokaisen kolkan.

Ensimmäinen kansainvälinen tapahtuma Vihannin maatalouskerhotoiminnan toiminnassa on vuodelta 1953, kun joukko englantilaisia nuoria tuli tuttustumaan kerhotoimintaan Vihannissa. Lehtitietojen mukaan vieraat olivat erityisen ihastuneita kerholaisten Ay-vasikoista.

Maaliskuussa 1955 järjestettiin karjanhoitokurssi Kalle Taskisen talossa. Opetusta annettiin sekä teoriamuodossa, että käytännössä Taskilan uudessa navetassa. Ohjelmassa oli lisäksi lypsy- ja lehmänharjauskilpailu. Näihin aikoihin 4H-neuvojan tehtävissä toimi Einari Heikkinen.

 

 

60-luvun alkupuoli oli mustaherukkaviljelyn kulta-aikaa. Kerholaiset hoitivat ansiokkaasti 14 viljelmällä yhteensä 1400 pensasta.  60-luvun lopulla toimintaan tuli männyntaimien koulinta. Kerholaiset kasvattivat vuosittain vuosittain 20-40 000 tainta palstoillaan. Myös mansikan viljely lisääntyi lupaavasti.